Q & A met Marlies van der Linde: eigenaresse Bij Marlies

Uiteraard kan een interview met de eigenaresse van Bij Marlies niet ontbreken. 

Marlies van der Linde start de winkel Bij Marlies in 2012 op de Beestenmarkt. Inmiddels is daar ook de locatie op de Molslaan bij gekomen. Na heel veel aanvragen via social media is Bij Marlies in 2021 gestart met een webshop. Op de twee locaties wordt een unieke sfeer gecreëerd die de twee boutiques onderscheidend maakt van elkaar. Molslaan is alleen op zaterdag en zondag geopend, doordeweeks fungeert deze winkel als basis voor de webshop. De Beestenmarkt heeft een collectie die vanuit uitgesproken merken meer de basis legt onder een mooie outfit voor zowel werk als vrije tijd.

Zowel online als offline willen we de persoonlijke aandacht doorzetten en zullen we via social media of de chatfunctie onze adviezen graag met je delen.

Wij vragen Marlies het hemd van haar lijf over haar inspiratie en kledingstijl, al staat haar echt (bijna) alles en wordt ze gekscherend 'influencer' genoemd door haar collega's, zodat jullie een goed beeld krijgen van het gezicht van onze geweldige winkel in Delft.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie haal ik echt overal vandaan. Ik volg een aantal influencers die ik inspirerend vind qua stijl. Ook volg ik andere winkels die in het high end segment zitten en ik probeer deze stijl te vertalen naar meer betaalbare kleding in mijn eigen winkel. 

  Wat is jouw meest waardevolle kledingstuk en waarom? 
  Vroeger kocht ik van mijn salaris en vakantiegeld de mooie, luxe merken zoals Patricia Pepe en Isabel Marant en die items heb ik nog altijd bewaard.
  Toen ik klein was ging ik vaak met mijn vader shoppen en mocht ik altijd iets moois uitzoeken en een aantal bijzondere items hiervan heb ik bewaard en zijn voor mij heel waardevol. Bijvoorbeeld een mooie, wollen trui met Mickey Mouse er op (in die tijd heel hip :-)), die was toen heel duur en zou ik nooit wegdoen.

  Als je maar 1 outfit mocht dragen in je leven wat zou dat zijn?
  Dat zal dan een signature look zijn waar je me (vaak) in kan uittekenen en waar ik me goed in voel. Een jeans ( liefst van Agolde ), een comfy trui of uitgesproken top en een oversized colbert met een paar goeie hakken.

  Aan welk kledingstuk heb jij het meest geld uitgegeven?
  Ik ben niet zo van de hele dure dingen. Maar als ik dan toch iets moet noemen dan zijn dat mijn Isabel Marant schoenen die ik vroeger kocht. Ik gaf hier veel geld aan uit, maar ik heb ze dan ook nog steeds. 

  Welke tip wil je meegeven bij het zoeken naar de perfecte outfit?
  Laat je adviseren door een winkel die bij je past qua stijl en luister naar de adviezen die ze je geven. Ieder zijn vak en neem deze adviezen ook echt ter harte. Stap uit je comfortzone. Ook belangrijk: alles tijd kost. Niemand staat perfect op, je moet er wel wat voor doen :-). 

  Wat is je all-time favorite modetrend? 
  Jeans en zonnebrillen.

  Noem een ding die niet veel mensen van jou weten?
  Dat ik eigenlijk zelf te weinig bezig ben met hoe ik er uit zie hahaha... :-). Veel mensen denken dat ik zelf heel veel kleding heb en elke dag setjes maak maar stiekem mag ik hier wel wat meer tijd aan besteden. Menig klant heeft mij weleens in een heerlijk joggingsbroek, sweater, sneakers en onopgemaakt gezien

  Sneakers of hakken?
  Sneakers (liefst een mix, maar ik merk dat ik het merendeel toch snel mijn sneakers pak)

  Wie is jouw grootste inspiratiebron?
  Elle McPherson voor de sexyness, Audrey Lombard voor de wat stoerdere look. Ook influencers kunnen mij inspiratie geven maar dit vertaal ik altijd wel naar mijn eigen stijl.

  Wat is jouw favoriete merk in de winkel en waarom?
  Alle merken die we verkopen vind ik heel leuk, maar als ik er een moet noemen is het wel Co'Couture vanwege hun uitgesproken collecties en dat het net even wat anders is dan de massa. Heerlijk om mee te combineren en stylen. 

  Welk fashion item is jouw ultieme tip wat jij voor elke gelegenheid zou dragen? JEANS! We vallen in herhaling maar dat is wel wat het is. En de Hanro top, dit is echt een topper die je overdag onder een blazer draagt en als je 's avonds uitgaat gewoon met een goeie jeans en hakke eronder. Love it!

  Wat is jouw favoriete kleur en wat jouw minst favoriete kleur?
  Favoriet is eigenlijk de panterprint :-), maar als jullie dat niet als kleur zien dan kies ik voor roze. Mijn minst favoriete kleur is rood. Dit zal je me niet snel zien dragen.

  Draag je liever jurken of broeken?
  Broeken, ik draag bijna nooit een jurk en dat zie je ook wel in onze collectie terug.

  Waar is je keuze voor een kledingwinkel door gekomen en wat is je succesformule? Ik kom uit ondernemersfamilie, het was eigenlijk geen keuze maar meer wanneer het zou gebeuren. De directeur van basisschool riep altijd al dat ik een eigen winkel moest beginnen en kijk waar ik nu sta. 
  Ik heb altijd in de lingerie gewerkt en wilde het liefst een totaalpakket kunnen aanbieden, de gehele styling. Ik ben geen echte merken fan, maar heb een obsessie voor het stylen van klanten en iemand helemaal aankleden en iemand uit zijn comfort-zone laten stappen. Daar is ook onze Styled by Marlies door ontstaan. De succesformule is een ondernemende familie en dicht bij mezelf blijven qua stijl. En heel hard werken en jezelf blijven ontwikkelen en vernieuwen, met de markt mee bewegen maar wel altijd je eigen stijl houden. 

  Heb je nog een andere passie naast de mode?
  Feestjes en gezelligheid, met vrienden zijn en lekker op vakantie gaan. Ik heb geen echte hobby's maar dit komt dicht in de buurt en kan ik echt van genieten. 

  Liefs, Marlies