Trends die niet wilt missen deze herfst!

De Nieuwste Modetrends voor Herfst/Winter 2024


Het is weer die tijd van het jaar: de lucht wordt koeler, de bladeren verkleuren en we halen onze dikke truien en warme jassen tevoorschijn. Herfst en winter brengen niet alleen kou met zich mee, maar ook een verfrissende golf van nieuwe modetrends. Dit seizoen draait alles om warmte, functionaliteit en stijlvolle ontwerpen met een knipoog naar duurzaamheid. Wat kun je verwachten op de straten, catwalks en social media? Hier zijn de belangrijkste modetrends voor herfst/winter 2024.

Laagjes in Neutrale Kleuren
De klassieke neutralen zijn terug, en dit keer nog veelzijdiger dan ooit. Beige, crème, grijs en warme aardetinten domineren het modebeeld dit seizoen. Het gaat niet om saai of eentonig, maar juist om de kunst van het stapelen van verschillende texturen en tinten voor een verfijnde look. Denk aan oversized mantels, dikke truien en geribbelde rokken, gecombineerd met een minimalistisch kleurenpalet. Laagjes maken het niet alleen praktisch voor de kou, maar geven je ook de mogelijkheid om verschillende kledingstukken creatief te combineren.

Grote Jassen en Statement Coats
Oversized jassen zijn onmisbaar deze winter. Van klassieke trenchcoats tot gewatteerde pufferjassen, de trend is groter, volumineuzer en comfortabeler dan ooit. Vooral maxi-jassen en dramatisch lange silhouetten zien we veel. Denk aan jassen met uitgesproken schouderlijnen of in contrasterende kleuren en prints. Niet alleen houdt zo’n jas je heerlijk warm, het is meteen een statement piece dat je hele outfit draagt.

Luxe Knitwear
Breisels zijn altijd een hit in de herfst, maar dit jaar krijgen ze een luxe update. Designers spelen met hoogwaardige materialen zoals cashmere, merino en alpacawol, wat zorgt voor ultra-zachte truien en vesten die je zowel thuis als op kantoor kunt dragen. Dit seizoen gaan de gebreide stukken verder dan de standaard trui: oversized sjaals, gebreide broeken en zelfs complete brei-sets zien we terug in de nieuwste collecties. Combineer een gebreide trui met een bijpassende rok of ga voor een grof gebreid vest over een jurk voor een effortless chique look.

Duurzaamheid en Upcycling
Duurzaamheid blijft een belangrijke pijler binnen de modewereld. Herfst/winter 2024 brengt een sterke focus op eco-vriendelijke stoffen, upcycled materialen en kledingstukken die lang meegaan. Merken maken steeds vaker gebruik van gerecyclede wol, biologisch katoen en vegan leer. Vintage looks zijn populairder dan ooit, met als bonus dat je op een unieke manier kunt bijdragen aan een schonere mode-industrie. Het draait niet meer alleen om hoe stijlvol je eruitziet, maar ook om de bewuste keuzes die je maakt.

Donkere Denim
Denim maakt een comeback, en deze keer in diepere, donkerdere kleuren. Terwijl lichte jeans meer met de lente en zomer worden geassocieerd, brengt de herfst donkerblauwe en zelfs zwarte denim naar voren. Van oversized spijkerjacks tot wide-leg jeans, donkere denim is perfect om een casual maar toch stijlvolle winterlook te creëren. Vooral de rechte of baggy jeans met een high-waist fit zullen veel gedragen worden dit seizoen. Combineer ze met een oversized trui of een strak coltruitje voor een modern silhouet.

Blitse Laarzen
Deze winter staan schoenen volop in de schijnwerpers. Vooral laarzen in allerlei vormen en stijlen zijn de must-have. Van chunky Chelsea boots tot over-de-knie laarzen en zelfs opvallende cowboylaarzen. De trend van stevige, robuuste boots met grove zolen blijft populair, vooral omdat ze zowel stijlvol als functioneel zijn in de koudere maanden. Dit seizoen zien we ook metallics, dierenprints en lakleren laarzen, perfect om je outfit een vleugje glamour te geven.

Geometrische Prints en Retro Vibes
Als contrast met de neutrale kleurenpaletten zien we dat geometrische prints en felle retro-invloeden ook een belangrijke rol spelen. Vooral jaren '70-invloeden, zoals psychedelische prints, opvallende patronen en gedurfde kleurencombinaties, komen veel terug in rokken, jurken en blouses. Deze trend is een perfecte manier om wat persoonlijkheid en speelsheid in je wintergarderobe te brengen.

Fluweel en Metallics
Voor de feestdagen en winterse avonden blijven glanzende en rijke materialen zoals fluweel en metallic stoffen een belangrijke trend. Van fluwelen blazers tot metallic rokken, deze luxueuze stoffen brengen meteen glamour in je outfit. Voor wie zich wat gewaagder wil kleden, zijn er volledige metallic looks en glanzende pakken die je doen stralen tijdens een avondje uit.

Coltruien en Rollnecks
Coltruien zijn terug van weggeweest, maar nu in alle soorten en maten. Van strakke, minimalistische exemplaren die onder een blazer worden gedragen tot oversized truien met een extra hoge kraag die je warm houden. De coltrui biedt oneindige combinatiemogelijkheden en is een perfecte basislaag voor elke winterse outfit.

Grote Sjaals
Deze winter draait alles om accessoires die je niet alleen warm houden, maar ook je outfit compleet maken. Grote, chunky sjaals in zachte materialen zijn een must-have. Ze geven een stijlvolle touch aan zelfs de meest eenvoudige looks, zoals een basic trui met een jeans. Kies voor een oversized sjaal in een contrasterende kleur of met een interessante textuur om je outfit net dat beetje extra te geven.

Deze herfst en winter zijn gevuld met trends die zowel praktisch als stijlvol zijn. Of je nu kiest voor oversized jassen, luxe breisels of opvallende laarzen, er is voor elk wat wils. Met een sterke focus op duurzaamheid en comfort, biedt dit seizoen de perfecte balans tussen mode en functionaliteit. Welke trend ga jij deze herfst/winter proberen?

Vergeet niet dat mode draait om persoonlijke stijl. Mix en match verschillende trends op een manier die voor jou werkt en laat je unieke persoonlijkheid door je outfit heen stralen!